Tips voor reizen met contactlenzen

Contactlenzen zijn geweldig voor op reis. Deze reistips zorgen dat uw reis zo soepel mogelijk verloopt.

VLIEGEN MET CONTACTLENZEN IN

De droge lucht in de vliegtuigcabine kan uw ogen uitdrogen, waardoor uw contactlenzen minder comfortabel aanvoelen dan gewoonlijk. ACUVUE® contactlenzen zijn ontworpen om hun vocht vast te houden om te helpen uw ogen zelfs in deze lastige omgeving comfortabel, fris en vochtig te houden. Maar voor lange vluchten kan het een idee zijn om een bril te dragen, waarmee het ook geen probleem is als u indut. Zorg dat uw reis zo comfortabel mogelijk is, aan de hand van de volgende tips:

  • Zorg dat u een flacon of afzonderlijke doses bevochtingsdruppels bij u hebt om droge ogen te verlichten en drink veel water zodat u niet uitdroogt.
  • Verwijder uw contactlenzen als u wilt slapen.
  • Als u daglenzen draagt, is het een goed idee om een nieuw paar lenzen in te doen wanneer u bent aangekomen op uw bestemming.
  • Als u naar een zonnig oord of naar de wintersport reist, zorg dan dat u alles leest over het beschermen van uw ogen tegen de zon.

Denk eraan om voorzichtig te zijn in de buurt van water wanneer u contactlenzen draagt. Lees hier meer.

TIPS VOOR HET INPAKKEN VOOR UW REIS

Door bij het plannen van uw reis deze nuttige tips op te volgen zorgt u voor een soepele, aangename ervaring met contactlenzen op reis.

BEGINNEN MET HET DRAGEN VAN CONTACTLENZEN

Begin vandaag nog met het gratis† uitproberen van ACUVUE® contactlenzen.

† Houd er rekening mee dat er kosten voor professioneel oogonderzoek en aanpassing in rekening gebracht kunnen worden. Uitsluitend voor inwoners van Nederland vanaf 18 jaar. Eén proefpaar per persoon. Toelating afhankelijk van goedkeuring door een opticien. Uitsluitend via deelnemende opticiens.

PP2023MLT7052