Veiligheidsinformatie

Belangrijke informatie voor dragers van contactlenzen:
ACUVUE® contactlenzen kunnen worden gebruikt voor zichtcorrectie. Een oogzorgspecialist zal bepalen of contactlenzen geschikt zijn voor u.

Hoe moet ik mijn lenzen gebruiken?
Volg het draag- en vervangingsschema en de instructies voor het juiste onderhoud van de lenzen als gegeven door uw oogzorgspecialist en volgens de productinformatie die beschikbaar is in Het instructieboekje voor lensdragers.

Zijn er risico's verbonden aan het dragen van contactlenzen?
Hoewel zeldzaam, kunnen er ernstige oogproblemen optreden bij het dragen van contactlenzen. Daarom is het belangrijk met uw oogzorgspecialist te praten over het correct en veilig dragen van contactlenzen en over hoe u uw lenzen moet onderhouden.

Wie mag geen contactlenzen dragen?
Alleen uw contactlensspecialist kan bepalen of contactlenzen geschikt zijn voor u. Draag GEEN contactlenzen als u een ooginfectie, een oogziekte of systemische ziekte heeft die het oog kan aantasten, of als u allergisch bent voor een van de ingrediënten van het product. Als u oogklachten, overmatig tranen, zichtsveranderingen, roodheid of andere oogproblemen ervaart, verwijder dan de lens en neem onmiddellijk contact op met uw oogzorgspecialist.