Lenzen voor sporten

Of u nu een extreme sportliefhebber bent of af en toe gaat hardlopen, contactlenzen geven u de vrijheid om u te concentreren op uw sport.

  • Lenzen geven u helder zicht in alle richtingen zonder dat uw zicht wordt belemmerd door een brilmontuur.
  • Ze glijden niet van uw neus af wanneer u zweet en geven geen spiegelingen die uw zicht vervormen.
  • Ze beslaan niet en worden niet nat door de regen, en ze breken niet als u per ongeluk ergens door in uw gezicht wordt geraakt.
  • Ze kunnen worden gedragen met een masker, helm of ander soort hoofdbedekking dat u tijdens het sporten draagt.

Alle ACUVUE® contactlenzen bevatten een UV-filter* dat uw ogen helpt te beschermen tegen schadelijke zonnestraling.

WELKE SPORT BEOEFENT U?

Welke sport u ook beoefent, contactlenzen geven u de vrijheid om optimaal te presteren.

WELKE CONTACTLENZEN ZIJN HET BESTE VOOR HET SPORTEN?

DAGLENZEN

U kunt ze één keer dragen en dan weggooien, zonder het gedoe van schoonmaken. Ook hoeft u geen lenshouder bij u te hebben en schoon te maken.

HERBRUIKBARE LENZEN

U kunt ook kiezen voor herbruikbare lenzen, die u na het gebruik schoonmaakt en opbergt, en om de twee weken of om de maand vervangt, afhankelijk van het type lens.

BEGINNEN MET HET DRAGEN VAN CONTACTLENZEN

Begin vandaag nog met het gratis† uitproberen van ACUVUE®-contactlenzen.

† Houd er rekening mee dat er kosten voor professioneel oogonderzoek en aanpassing in rekening gebracht kunnen worden. Uitsluitend voor inwoners van Nederland vanaf 18 jaar. Eén proefpaar per persoon. Toelating afhankelijk van goedkeuring door een opticien. Uitsluitend via deelnemende opticiens.

1. Als u van zwemmen houdt of aan watersport doet, vraag dan uw opticien om advies over activiteiten waarbij u in contact komt met water. Het blootstellen van contactlenzen aan water kan het risico van ooginfecties vergroten. Als uw lenzen onverwacht in contact komen met water, gooi ze dan weg en neem een nieuw paar.

2. UV-absorberende contactlenzen zijn GEEN vervanging voor beschermende UV-absorberende veiligheidsbrillen of zonnebrillen, omdat ze de ogen en het gebied eromheen niet geheel bedekken. U dient dus UV-bescherming (zonnebril) te dragen zoals wordt aangeraden door uw opticien.

PP2023MLT7047