Het indoen en uithalen van contactlenzen is gemakkelijker dan u denkt. Misschien moet u er even aan wennen, maar al snel denkt u er niet eens meer bij na. Deze aanwijzingen zijn bedoeld als aanvulling op wat uw opticien u heeft laten zien; volg altijd de instructies van uw opticien op.

HOE U CONTACTLENZEN INDOET

Bekijk deze video voor een korte handleiding over het indoen van uw contactlenzen.

HOE U UW CONTACTLENZEN INDOET, IN VIER EENVOUDIGE STAPPEN

Voordat u begint

Was uw handen met zeep (bij voorkeur ongeparfumeerde, antibacteriële vloeibare zeep), spoel ze af en droog ze af met een pluisvrije handdoek. Het is verstandig om uw contactlenzen altijd in dezelfde volgorde in te doen, bijvoorbeeld eerst in uw rechteroog. Zo haalt u uw lenzen niet door elkaar.

Controleren of de lens niet binnenstebuiten zit

Hiertoe plaatst u de lens op uw vingertop en houdt u hem in het licht. Als de randen naar buiten ombuigen, zit hij binnenstebuiten. Als hij eruitziet als een kom met een rechte rand, zit hij goed. De meeste ACUVUE® contactlenzen hebben ook een 123-markering, zodat u gemakkelijk kunt zien of ze binnenstebuiten zitten. Als de cijfers goed staan, geldt dat ook voor de lens.

UW OOG OPEN HOUDEN

Houdt met uw vrije hand uw bovenste ooglid voorzichtig tegen, zodat u niet knippert. Met de lens op uw vingertop trekt u met de andere vingers van de hand die de lens aanbrengt uw onderste ooglid omlaag.

DE LENS INDOEN

Houd uw hand stil en kijk omhoog wanneer u de lens op uw oog plaatst, laat uw ooglid vervolgens langzaam los en houdt uw oog even dicht, zodat de lens op zijn plaats komt te zitten. Doe hetzelfde bij uw andere oog.

BELANGRIJK: Spoel uw contactlenzen en lenshouder nooit af met leidingwater.

Hebt u vragen over het indoen van uw contactlenzen? Zie de veelgestelde vragen hieronder voor meer informatie over hoe uw lenzen zouden moeten aanvoelen.

HOE U CONTACTLENZEN UITHAALT

Bekijk deze video voor een korte handleiding over het verwijderen van uw contactlenzen.

HOE U UW CONTACTLENZEN UITHAALT, IN VIER EENVOUDIGE STAPPEN

ZORG DAT UW HANDEN SCHOON EN DROOG ZIJN

Begin met uw rechteroog om te voorkomen dat u uw contactlenzen door elkaar haalt. Kijk omhoog en trek uw onderste ooglid voorzichtig omlaag met uw middelvinger.

BRENG UW WIJSVINGER LANGZAAM NAAR UW OOG TOE

totdat u de onderrand van de lens aanraakt. Schuif de lens vervolgens omlaag naar het onderste witte deel van uw oog.

KNIJP DE LENS ZACHTJES

tussen uw duim en wijsvinger en verwijder hem. Doe hetzelfde voor uw linker lens.

NA HET VERWIJDEREN

Gooi daglenzen weg of reinig en desinfecteer herbruikbare contactlenzen. NB Spoel uw contactlenzen en lenshouder nooit af met leidingwater.

BELANGRIJK: Spoel uw contactlenzen en lenshouder nooit af met leidingwater.

UW CONTACTLENZEN HANTEREN

Het hanteren van uw contactlenzen wordt al snel een tweede natuur, maar wij hebben een aantal zaken toegevoegd om het nog gemakkelijker te maken.

LICHTBLAUW GETINTE LENS

ACUVUE® lenzen hebben een lichtblauwe tint, zodat u ze goed kunt zien in de houder of de verpakking. Maak u geen zorgen, de tint valt niet op wanneer u de contactlenzen eenmaal in hebt .

DE RAND VAN DE LENS CONTROLEREN

Als u de lens eenmaal op uw vinger hebt liggen, is er een manier om te zien of hij binnenstebuiten zit. Als hij komvormig is met rechte randen, zit hij goed. Als de randen naar buiten ombuigen, zit hij binnenstebuiten.

BEGINNEN MET HET DRAGEN VAN CONTACTLENZEN

Leer hoe u uw contactlenzen goed schoonmaakt en verzorgt

Zorg voor een goede start van uw contactlenservaring met tips voor nieuwe dragers