Zwemmen met contactlenzen in

Contactlenzen zijn perfect voor een actieve leefstijl, maar het is belangrijk om zwemmen met uw contactlenzen in te vermijden. Het wordt niet aangeraden om uw contactlenzen bloot te stellen aan water. Dit geldt voor watersport en zwemmen, maar ook voor het dagelijks contact met water zoals bij douchen, baden en het gebruik van een hottub.

WAAROM U NIET MET CONTACTLENZEN MAG ZWEMMEN

Het blootstellen van uw contactlenzen aan water verhoogt het risico van infecties door natuurlijk voorkomende bacteriën. Water bevat micro-organismen die normaal gesproken ongevaarlijk zijn voor mensen, maar in zeldzame gevallen kunnen ze zich aan uw contactlenzen hechten en op het oppervlak blijven zitten, wat kan leiden tot ernstige oogaandoeningen waardoor het hoornvlies geïnfecteerd kan raken. Mogelijke symptomen zijn ontsteking, roodheid, pijn, gevoeligheid voor licht en tranen van het oog, en als het niet wordt behandeld, kan het zelfs leiden tot zichtverlies. Het is gemakkelijk om uw ogen met contactlenzen gezond te houden als het om water gaat. Volg gewoon deze eenvoudige stappen:

  • Verwijder uw contactlenzen vóór elke activiteit waar water bij betrokken is.
  • Zorg dat u uw handen goed wast en afdroogt voordat u uw lenzen hanteert.
  • Spoel uw contactlenzen en lenshouder nooit af met leidingwater. Gebruik altijd de door uw oogzorgspecialist aanbevolen reinigingsvloeistof.
  • Denk eraan om uw lenshouder regelmatig te vervangen in overeenstemming met de gebruiksaanwijzing bij uw reinigingsvloeistof.

Als u herbruikbare lenzen draagt, zorg dan dat u ze goed reinigt volgens de instructies van de fabrikant en bewaar uw lenzen altijd in verse vloeistof.

WAT U MOET DOEN ALS ER WATER OP UW CONTACTLENZEN KOMT

Denk er altijd aan om contactlenzen te verwijderen vóór elke activiteit waar water bij betrokken is. Als er per ongeluk water in uw ogen komt terwijl u contactlenzen draagt, volg dan deze stappen:

BEGINNEN MET HET DRAGEN VAN CONTACTLENZEN

Begin vandaag nog met het gratis† uitproberen van ACUVUE® contactlenzen.

†Houd er rekening mee dat er kosten voor professioneel oogonderzoek en aanpassing in rekening gebracht kunnen worden. Uitsluitend voor inwoners van België vanaf 18 jaar. Eén proefpaar per persoon. Toelating afhankelijk van goedkeuring door een opticien. Uitsluitend via deelnemende opticiens.