DE VOORDELEN VAN LENZEN VOOR KINDEREN EN TIENERS

Kwaliteit van het zicht

Contactlenzen bieden een ruimer zichtveld dan een bril, waardoor kinderen beter dingen kunnen zien vanuit hun ooghoeken.

Vrijheid

Met lenzen hebben kinderen meer vrijheid om rond te rennen en mee te doen aan sport en spel, zonder dat hun bril in de weg zit. Ze hoeven dan ook niet bang te zijn dat hun bril breekt. (Overigens is een veiligheidsbril bij sommige sporten aanbevolen of verplicht)

Uiterlijk

Contactlenzen kunnen helpen een kind meer zelfvertrouwen te geven. In een klinisch onderzoek verklaarde 80% van de ouders dat contactlenzen het zelfvertrouwen van hun kinderen hadden verbeterd*.

Betaalbaarheid

De kosten van contactlenzen hangen af van de soort lenzen en van hoe vaak ze worden gebruikt; sommige mensen dragen hun lenzen dagelijks, andere alleen bij speciale gelegenheden of voor bepaalde activiteiten.

IS UW KIND ER KLAAR VOOR?

Er is geen minimumleeftijd voor het dragen van contactlenzen.

De belangrijkste vraag is of uw kind volwassen en gemotiveerd genoeg is om de lenzen op de juiste wijze te dragen en te verzorgen, want voor contactlenzen is zeer goede hygiëne en zorg vereist.

U kunt zelf het best beoordelen of uw kind volwassen genoeg is. Als u vindt dat uw kind thuis en op school verantwoordelijkheid toont, is hij of zij er misschien wel klaar voor.

DE KOSTEN VAN CONTACTLENZEN

BETAALBAARHEID

Anders dan bij een bril, met relatief hoge aanschafkosten, zijn de kosten van contactlenzen meer gespreid, afhankelijk van hoeveel lenzen u per keer koopt en hoe vaak ze worden gebruikt. Lenzen vervangen is goedkoper dan een bril vervangen, maar uw kind heeft nog wel een reservebril nodig.

BEGINNEN IS GEMAKKELIJK

HEBT U NOG VRAGEN?

Vind antwoorden op al uw vragen en nog meer in onze ‘veelgestelde vragen’.

†Houd er rekening mee dat er kosten voor professioneel oogonderzoek en aanpassing in rekening gebracht kunnen worden. Uitsluitend voor inwoners van Nederland vanaf 18 jaar. Eén proefpaar per persoon. Toelating afhankelijk van goedkeuring door een opticien. Uitsluitend via deelnemende opticiens.

*In een klinisch onderzoek ter evaluatie van tieners met contactlenzen, waarbij tieners en ouders werden ondervraagd. Walline JJ, Jones LA, Rah MJ, et al.; CLIP Study Group. Contact Lenses in Pediatric (CLIP) Study: Benefits of Contact Lens Wear for Children and Teens. Eye & Contact Lens 33(6): 317-321, 2007.