bang voor contactlenzen? lees meer over de algemene bezorgdheid en over hoe je je angsten kunt overwinnen

Hoewel er veel mythen of misvattingen bestaan over contactlenzen, houden de meeste verband met angst voor het onbekende.

Diverse mensen deelden hun angsten en ervoeren de vrijheid van en het vertrouwen in ACUVUE® contactlenzen. U zou hetzelfde kunnen doen. Bekijk de onderstaande video's om te zien hoe zij ermee omgingen.

 

Amy denkt dat contactlenzen oncomfortabel kunnen zijn.

In tegenstelling tot sommige van de vroegere contactlenzen, zijn de meeste moderne contactlenzen dun en zacht, waardoor ze comfortabeler zijn om te dragen. Velen zijn gemaakt van vochtrijke materialen die ademend zijn, waardoor er zuurstof doorheen kan.

Riyonn maakt zicht zorgen dat de contactlens achter zijn oog terecht kan komen.

Dat is fysiek onmogelijk. Er is een vlies dat uw oog bedekt en dat aansluit op de binnenkant van u oog, waardoor wordt voorkomen dat er iets achter uw oog komt, ook geen contactlens.

Carol is 48 en denkt dat contactlenzen niets voor haar zijn.

Mensen van alle leeftijden kunnen contactlenzen dragen. Als je na je veertigste merkt dat je een leesbril nodig hebt, is er ook hiervoor een geschikt contactlensalternatief. Dit betekent dat je niets steeds je bril hoeft op te zetten om te lezen.

Joe is bang dat hij in zijn oog prikt.

Uw vinger hoeft het oog niet aan te raken bij het indoen en uithalen van contactlenzen. Vaak voelt het gewoon als een druppel water wanneer de lens op het oog wordt geplaatst

Tanya denkt dat contactlenzen haar ogen kunnen beschadigen.

Zolang u zich houdt aan het vervangingsschema en de reinigingsinstructies van uw opticien en regelmatig teruggaat voor controle, kunnen contactlenzen een gezonde optie zijn voor zichtcorrectie.