Wat is glaucoom?

Glaucoom is de algemene benaming voor een groep aandoeningen van het zicht. Er zijn verschillende risicofactoren, maar het komt vaker voor bij oudere mensen en als het in de familie zit.

Symptomen

Vaak ondervinden mensen in het begin geen symptomen, maar als glaucoom niet wordt behandeld kunnen uw ogen er door worden aangetast en kan het tot blijvend zichtverlies leiden. Het is daarom belangrijk om regelmatig uw ogen te laten controleren, zodat het zo vroeg mogelijk kan worden ontdekt.

Oorzaken

Glaucoom doet zich voor wanneer de druk in uw oog te hoog is en de structuren achter in uw oog beschadigen, wat tot zenuwletsel leidt. Meestal treedt het in beide ogen tegelijk op maar het is waarschijnlijker dat het ene oog sneller aangetast wordt dan het andere.

Door glaucoom veroorzaakte schade aan het oog is onomkeerbaar, maar een vroege diagnose en behandeling met medicatie, laserbehandeling van de ogen of een operatie kan verder zichtverlies tot een minimum beperken.

BEGINNEN MET HET DRAGEN VAN CONTACTLENZEN

Begin vandaag nog met het gratis† uitproberen van ACUVUE® contactlenzen.

†Houd er rekening mee dat er kosten voor professioneel oogonderzoek en aanpassing in rekening gebracht kunnen worden. Uitsluitend voor inwoners van Nederland vanaf 18 jaar. Eén proefpaar per persoon. Toelating afhankelijk van goedkeuring door een opticien. Uitsluitend via deelnemende opticiens.