Wat is cataract of staar?

Cataract is het troebel worden van de lens van uw oog.

Symptomen

Cataract kan in het begin symptoomvrij zijn maar kan na verloop van tijd troebel of wazig zicht veroorzaken. Ook kunnen de ogen gevoelig worden voor fel licht.

Oorzaken

Meestal is cataract leeftijdgerelateerd, dus het komt veel meer voor bij ouderen. Andere mogelijke oorzaken zijn blootstelling aan schadelijke UV-straling van de zon, slechte voedingsgewoonten <link naar pagina over gezonde voeding>, roken, diabetes en het voorkomen van de aandoening in de familie.

Als u cataract hebt maar geen symptomen ondervindt, of als het slechts geringe invloed op uw zicht heeft, is er mogelijk geen behandeling nodig. Als cataract gevolgen begint te krijgen voor uw dagelijkse bezigheden, kan de troebele lens door middel van een operatie worden vervangen, wat kan helpen om uw zicht te herstellen.

BEGINNEN MET HET DRAGEN VAN CONTACTLENZEN

Begin vandaag nog met het gratis† uitproberen van ACUVUE® contactlenzen.

†Houd er rekening mee dat er kosten voor professioneel oogonderzoek en aanpassing in rekening gebracht kunnen worden. Uitsluitend voor inwoners van Nederland vanaf 18 jaar. Eén proefpaar per persoon. Toelating afhankelijk van goedkeuring door een opticien. Uitsluitend via deelnemende opticiens.