1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL CONTACTLENZEN

Presbyopie is een normale verandering binnen in het oog. In de loop van de tijd verliest de lens in het oog aan flexibiliteit. Het is een geleidelijk proces dat we opmerken wanneer we niet meer duidelijk kunnen focussen op onze gewone taken van dichtbij - bijvoorbeeld, het lezen van een tekstbericht. Doorgaans merken we dit als we de veertig gepasserd zijn, en hoewel deze verandering in de flexibiliteit van de lens een bron van frustratie is, is het ook heel normaal.

Wanneer presbyopie optreedt, kunnen multifocale contactlenzen u de vrijheid bieden van scherp zicht op alle afstanden, zonder de zorg dat u een extra bril moet dragen om deze verandering in uw gezichtsvermogen te compenseren.

Vroeger was presbyopie een signaal dat er een bril nodig was in aanvulling op contactlenzen of dat men genoegen moest nemen met minder goed zicht - in feite stopten heel wat mensen helemaal met het dragen van contactlenzen. Nu kunnen heel wat contactlensdragers blijven genieten van de voordelen van contactlenzen, zoals ze dat altijd gedaan hebben.

1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL

BESTAAN ER WERKELIJK MULTIFOCALE CONTACTLENZEN?

Het antwoord is eenvoudigweg: ja. De 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL contactlens is ontworpen om te voldoen aan uw individuele correctiebehoeften om een scherp zicht te behouden, veraf, dichtbij en daartussenin.

1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL contactlenzen hebben een uniek ontwerp dat het mogelijk maakt om scherp te zien op alle afstanden bij al uw activiteiten. Of het nu gaat om een beeldscherm op het werk, een legpuzzel met de kinderen, televisiekijken op de loopband in de sportschool of eenvoudigweg het lezen van de menukaart tijdens de lunch. Het unieke, aan de pupil aangepaste ontwerp van 1-DAY ACUVUE® MOIST MULTIFOCAL maakt het mogelijk te zien van dichtbij, veraf en daartussenin, zonder een lees- of varifocale bril.

Voor velen onder u is dit het einde van het eerste hoofdstuk in uw contactlensverhaal. Naarmate uw verhaal zich ontwikkelt zullen er regelmatig controles moeten plaatsvinden.. Voorschriften veranderen, uw levensstijl kan veranderen en gewoontes in het lensdragen kunnen veranderen; daarom kunnen regelmatige controles door uw oogzorgspecialist ervoor zorgen dat u altijd de lens draagt die het beste bij u past, welke wending uw verhaal ook neemt. Heel wat opticiens kunnen uw lenzen maandelijks bij u thuis laten leveren wanneer u zich inschrijft voor hun automatische incassoregeling , en u kunt vaak heel wat andere extra aanbiedingen krijgen, bijvoorbeeld op brillen en zonnebrillen.

 

COMFORT DE HELE DAG LANG

Deze lens biedt de hele dag lang comfort en ook bescherming, want het gaat niet alleen om het zicht. De exclusieve LACREON® technologie van ACUVUE® bevat een in de lens ingebouwd bevochtigingsmiddel voor elke dag een fris gevoel . en de lens biedt UV-bescherming, die helpt uw ogen te beschermen tegen UV-straling*.

 

WAT TE VERWACHTEN WANNEER UW CONTACTLENZEN WORDEN AANGEMETEN

Het aanmeten van contactlenzen is een beetje zoals het eerste hoofdstuk van een verhaal. Uw verhaal, of traject, naar succesvol contactlensdragen wordt individueel aan u aangepast.

Voor alle aanmetingen van contactlenzen is een geldig onderzoek en voorschrift vereist, want dit is het meest nauwkeurige startpunt voor het aanmeten van uw contactlenzen. Tijdens het onderzoek wordt u mogelijk een groot aantal vragen gesteld – misschien is hun relevantie niet altijd duidelijk voor u - maar u kunt erop vertrouwen dat uw oogzorgspecialist al deze informatie gebruikt om een beeld te vormen van uw individuele behoeften. Evaluaties voor het aanmeten van contactlenzen omvatten altijd een grondig gezondheidsonderzoek van de ogen.

Voor de meeste klanten zien alle contactlenzen er hetzelfde uit, maar ze kunnen erg verschillen en uw oogzorgspecialist is daar goed van op de hoogte. Een onderzoek van de voorkant van uw oog is erg belangrijk zodat het beste materiaal voor uw contactlenzen kan worden aanbevolen passend bij uw ogen.

De beste contactlens voor u is de lens die aan uw individuele vereisten voldoet; deze aanbeveling kan worden gemaakt op basis van uw voorschrift en de vragen en antwoorden tijdens de gezondheidsevaluaties. Afhankelijk van dit resultaat, kan het zijn dat de beste contactlens voor u moet worden besteld en u terug moet komen voor een volgende afspraak.

Deze contactlens wordt u aangemeten en beoordeeld om zeker te zijn dat hij past zoals het moet. Op dit punt wordt ook uw gezichtsscherpte gecontroleerd. Uw oogzorgspecialist kan u uitleggen dat uw zicht kan veranderen in deze beginperiode, omdat uw ogen zich aanpassen aan deze nieuwe manier van kijken!

Voordat u de lenzen meeneemt en ze in uw eigen omgeving gebruikt, moet u leren hoe u de lenzen op een veilige manier hanteert. Net zoals bij het strikken van schoenveters, kan het inbrengen van lenzen in het begin wat tijd vergen, maar met oefenen gaat het steeds sneller en wordt dit voor u vanzelfsprekend.

In het begin zult u de draagtijd geleidelijk moeten opbouwen om uw ogen te laten wennen aan het dragen van contactlenzen. Uw oogzorgspecialist zal een afspraak met u maken om de lensprestaties te beoordelen, doorgaans binnen een of twee weken, wanneer u reeds wat ervaring hebt opgedaan met de lenzen. Zo ervaart u ten volle wat het dragen van contactlenzen inhoudt in uw dagelijks leven.

 

PROBEER GRATIS * 1-DAY ACUVUE® MULTIFOCAL 

 

Ondersteuning voor het dragen en verzorgen van uw contactlenzen

Bij ACUVUE® is ons doel om het dragen van contactlenzen zo eenvoudig, gezond en comfortabel mogelijk te maken.

Als u onzeker bent over het in- en uitdoen van uw contactlenzen dan kunt u onze eenvoudige stap-voor-stap methode hier volgen.

Voor meer informatie over het dragen van ACUVUE®daglenzen kunt u hier onze instructie voor lensdragers downloaden.